Manuele Lymfe Drainage

Heeft mijn paard dat nodig?

Manuele Lymfe Drainage voor paarden

Manuele Lymfedrainage bij paarden (MLD)

Het Lymfestelsel is ontzettend belangrijk. Het voert de afvalstoffen af die het lijf niet meer nodig heeft. Soms is er een blokkade van de lymfeafvloed. Dit kan komen doordat het aanbod te groot is of dat de afvoer niet toereikend is. Middels zachte massagetechnieken wordt het actieve transport van lymfe gestimuleerd. Hierdoor wordt een teveel aan weefselvocht (en mogelijk oedeem) sneller en beter afgevoerd.

MLD beïnvloedt de parasympaticus. Dit deel van het vegetatieve zenuwstelsel zorgt voor rust en ontspanning, opbouw en herstel. Het immuunsysteem gaat beter werken.

Nadat er een afspraak is gemaakt, vindt er een eerste consult plaats bij u op stal. Tijdens dit consult wordt uw paard in kaart gebracht. Het consult wordt begonnen met een vraaggesprek wat gevolgd wordt door een inspectie (kijken) en palpatie (voelen). Dan volgt de behandeling.
Naast de massagetechnieken kan er gebruikt worden gemaakt van lymfetape. Dit kan er voor zorgen dat de behandeling langer doorwerkt.
Ook worden er adviezen gegeven mbt management en voeding.

Tevens zal MLD ook ingezet worden ter ondersteuning van de fysiotherapeutische behandeling. De losgemaakte afvalstoffen worden beter afgevoerd.

De duur van een consult varieert van 60 tot 90 minuten. Het aantal consulten hangt af van de aard van de aandoening en de verdere bevindingen.

Indicaties:

Stalbenen

CPL (Chronisch Progressief Lymfoedeem)

Mok

Einschuss

Hoefbevangenheid

Spierbevangenheid (na acute fase)

Stijve rug of achterhandproblemen

Overbelaste spieren en pezen

Verminderde weerstand

Ondersteuning natuurlijk herstel na blessure

Zomereczeem

Onrust, angst en stress

Verwerking van traumatische gebeurtenissen

Na medicatie of narcose

Na de tandarts

Na lang transport

Voor en na operatie

Voor en na sport

Algemene onderhoudsbeurt/preventie

In overleg met dierenarts

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de contactgegevens.