Fysiotherapie

Heeft mijn paard dat nodig?

Fysiotherapie voor paarden

Fysiotherapie voor paarden
Het bewegingsapparaat van een paard moet optimaal functioneren om de verwachtingen, van elke tak van sport en recreatie, waar te maken. Wanneer het niet optimaal functioneert kan dierfysiotherapie uitkomst bieden. Er wordt op verwijzing van een dierenarts of ter preventie van blessures behandeld.


Indicaties:

Kreupelheid

Niet of overkruist aanspringen in galop

Rugklachten

Artrose

Gedragsveranderingen met mogelijk pijn als oorzaak

Spier- en peesproblemen

Stijfheid

Preventieve check

 

Nadat er een afspraak is gemaakt, vindt er een eerste consult plaats bij u op stal. Dit consult bestaat uit een algeheel onderzoek en er wordt een begin gemaakt met de behandeling.

Door middel van het algeheel onderzoek wordt er een zo optimaal mogelijk beeld van de klacht gecreëerd. Het onderzoek wordt begonnen met een vraaggesprek wat gevolgd wordt door een inspectie en palpatie (voelen). Daarna volgt het bewegingsonderzoek, wat zowel op harde als op zachte ondergrond plaatsvindt. Na een herhalingspalpatie volgt het functieonderzoek. Tijdens dit onderzoek worden alle gewrichten, spieren en banden nagelopen.

Na eerdergenoemd onderzoek wordt er een fysiotherapeutische werkdiagnose en behandeldoel(en) opgesteld met een daarbij behorend behandelplan. Het eerste consult wordt afgesloten met een begin van de behandeling.


De behandeling kan bestaan uit:

Mobilisaties van gewrichten

Massage

Lasertherapie

Dry needling

Medical taping

Bewegingstherapie/oefentherapie

Manuele lymfedrainage technieken

 

Ook zullen er adviezen en/of oefeningen meegegeven worden, zodat u zelf ook kunt bijdragen aan de behandeling van uw paard.

Naar aanleiding van de gevonden bevindingen kan het zijn dat de oorzaak van de klacht te beïnvloeden is door een andere discipline. Daarom wordt er nagestreefd om zo mogelijk samen te werken met de dierenarts, de zadelmaker en/of andere behandeldisciplines.

De duur van een consult varieert van 60 tot 90 minuten. Gelieve uw paard droog en schoon te hebben voor een consult. Het aantal behandelingen hangt af van de bevindingen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de contactgegevens.